Maailman tunnetuimpia muotisuunnittelijoita

Tommy HIlfiger,Muotisuunnittelussa on perimmillään kyse designin ja tyylikkyyden tuomisesta vaatetukseen ja asusteisiin. Muotisuunnittelijat pyrkivät luomaan vaatteita, jotka ovat paitsi toimivia myös esteettisesti miellyttäviä. Muotia suunnitellessa on pidettävä mielessä vaatteen käyttötarkoitus, jonka mukana valitaan myös sopiva leikkaus, materiaali ja väri.

Muotisuunnittelijoilla riittää töitä päivästä toiseen vaatteiden ja erilaisten asusteiden kuten korujen ja laukkujen suunnittelun parissa. Toisinaan vaatteen valmistuminen alustavasta hahmotelmasta valmiiksi, päälle pantavaksi tuotteeksi saattaa viedä aikaa, jolloin muotisuunnittelijalta vaaditaan tiettyä kaukokatseisuutta kuluttajien mieltymysten muutosten suhteen. Muotiin ja sen suunnitteluun vaikuttavat raskaasti muun muassa kulttuuriin liittyvät asenteet, mutta myös muotisuunnittelijan omalla näkemyksellä on merkitystä.

Amerikkalaista muotisuunnittelua leimaavat selkeät linjat, urbaani ja rento look ja usein käytännöllinen ja usein myös sporttinen ote. Tunnettuja amerikkalaisia muotimerkkejä ja muotisuunnittelijoita ovat muun muassa Tommy HIlfiger, Tom Ford, Calvin Klein, Marc Jacobs, Donna Karan, Nolan Miller, Anna Sui, Ralph Lauren, Vera Wang, Michael Kors ja Oscar de la Renta.

Ranskaa pidetään yhtenä muodin ja muotisuunnittelun suurmaista. Monet ranskalaisista muotitaloista sijaitsevat Pariisissa, joka on itseoikeutetusti ranskalaisen muodin mekka. Ranskalainen muoti on tyylikästä, laadukasta ja eleganttia ja usein sitä täydentävät hienostuneet yksityiskohdat. Kukapa ei tuntisi nimiä Jean Paul Gaultier, Coco Chanel, Hubert de Givenchy, Christian Dior, Pierre Cardin ja Christian Louboutin?

Saksassa Berliini on muodin keskus, mikä näkyy erityisesti Berliinin muotiviikoilla. Muita muotisuunnittelun kannalta kiehtovia keskuksia Saksassa ovat München, Düsseldorf, Hampuri ja Köln. Saksalaiselle muodille ominaisia piirteitä ovat selkeys, elegantit linjat ja laadukkaat leikkaukset. Tunnetuimpia muotisuunnittelijoita ovat tietenkin Hugo Bossin, Karl Lagerfeldin, Willy Bognerin ja Philipp Pleinin kaltaiset suuruudet. Saksalaisia muotimerkkejä, jotka jokainen tuntee, ovat muun muassa Hugo Boss, Jack Wolfskin, MCM, PUMA, adidas, Reusch, Mr. Martens, Esprit, s.Oliver ja Buffalo.

Japanissa suurin osa muodin luomisesta keskittyy Tokioon. Japanilainen muoti on suunnittelultaan rentoa, vapaamuotoista ja usein taidokkaasti leikattu siten, ettei siinä näytä olevan päällepäin selkeää mallia. Värit ovat usein hillittyjä ja kuosit korkealaatuisia ja hienostuneita. Japanilaisia suunnittelijoita ovat esimerkiksi Kenzo Takada, Yohji Yamamoto sekä Issey Miyake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *