Pohjoismainen muoti ja vaatesuunnittelu

Nordic fashionVielä 60- ja 70-luvuilla maailmalla tunnettiin pohjoismainen muoti voimakkaana ja rohkein värein ryyditetyillä kuoseilla varustettuna trendinä, jonka edelläkävijänä toimivat Marimekon kaltaiset suunnannäyttäjät. 80-luvulla ruotsalais-saksalainen vaatemerkki Marc O’Polo esitteli luomuksiaan tyyliä ja järkevyyttä yhdistelevissä kokonaisuuksissa ja 90-luvulta alkaen ovat pelkistetyn boheemeja vaatteita tehtailevat muotisuunnittelijat, kuten tanskalainen Day Birger et Mikkelsen, olleet enemmän pinnalla.

Edulliset vaateliikkeet ovat muuttaneet muotimarkkinoita

Hennes & Mauritzin, & Other Storiesin ja Monkin kaltaisten edullisten, mutta trendikkäiden pohjoismaista tyyliä edustavien vaatteiden tulo on muuttanut muotimarkkinoita siten, että kuka tahansa voi pienelläkin rahalla pukeutua hyvin muodikkaisiin ja ajankohtaisiin vaatteisiin.

Pohjoismainen muoti on suosittua

Jo vuosikymmenten ajan pohjoismainen muoti on ollut yksi seuratuimmista muotitrendeistä maailmalla. Ruotsalaisia, norjalaisia, tanskalaisia ja meitä suomalaisiakin pidetään yleisesti ottaen tyylikkäinä pukeutujina.

Skandimuotia leimaa pelkistetty ja huoleton minimalismi, jossa vaatteiden rento tyyli näyttää hyvin helposti saavutetulta, mutta silti huolitellulta. Etenkin viime vuosina esillä on ollut monia pohjoismaisia muotibloggaajia, jotka esittelevät asujaan netissä tarjoten siten ideoita ja inspiraatiota myös muiden pukeutumiseen. Monet muotisuunnittelusta ja muodista yleensäkin kiinnostuneet seuraavat aktiivisesti bloggaajien uusimpia ideoita. Lisäksi viime vuosina myös pohjoismaiset muotitalot ovat toden teolla lyöneet itsensä läpi ja pinnalle on noussut lukuisia uusia vaatemerkkejä, jotka ovat erityisen suuressa suosiossa maailman muodin huipulla.

Pohjoismaista löytyy monia huippuvaatemerkkejä

Esimerkkejä pohjoismaisista huippusuosituista viime aikojen vaatemerkeistä ovat esimerkiksi House of Dagmar sekä Acne Studios. House of Dagmar on noin kymmenen vuoden ikään ehtinyt suosionsa huipulle kavunnut ruotsalainen vaatemerkki, joka tunnetaan aivan erityisesti loistavista leikkauksistaan sekä harkituista värisävyistään. Merkin vaatteiden hinnat ovat laatuun nähden vähintäänkin kohtuulliset, sillä monet House of Dagmarin neuleista ovat käsinneulottuja ja materiaalit ovat usein luonnonmateriaaleja synteettisten materiaalien sijaan. Lisäksi vaatteiden saumat on neulottu todella huolellisesti, minkä ansiosta moni asiakas on huomannut, että merkin vaatteet ovat erityisen kestäviä.

Acne Studios nousi suuren yleisön tietoisuuteen jo noin kymmenen vuotta sitten, jolloin merkin farkut ja takit nousivat suureen suosioon. Merkin vaatteet ovat katu-uskottavia, mutta samalla niistä löytyy jokin pieni juju tai muu hauska ominaisuus, joka saa ne erottumaan joukosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *